Blauwe teennagels

Blauwe teennagels zijn pijnlijk en dit gaat vaak gepaard met het verliezen van de nagels. Meestal duurt het ongeveer een half jaar totdat de teennagels weer volledig hersteld zijn. De oorzaak van blauwe teennagels is te veel druk hierop en/of tegenaan. Dat kan bijvoorbeeld komen door te kleine schoenen, of te veel schuiven in de schoenen. Ook kan dit in combinatie zijn met een langdurige belasting van de voeten of bij het afdalen van een helling.

Allereerst is het belangrijk om extra ruimte over te hebben bij de tenen. Wanneer je bij ons schoenen komt passen, meten wij ten alle tijden beide voeten op en gaan uit van de grootste voet. Maten zeggen daarbij niets en daarom meten wij deze in mm’s. Op de pagina ‘Voeten meten‘ leggen wij stap voor stap uit hoe wij te werk gaan en waar wij op letten.

Wanneer je een meerdaagse tocht maakt, dan kunnen de voeten zelfs een hele schoenmaat langer worden vanwege de hoge mate van belasting. Een inlegzool met ondersteuning van de voetboog kan dit ‘doorzakken’ beperken. Maar zorg er ook voor dat je je teennagels een paar dagen voor je wandeling knipt.

Heb je last van blauwe teennagels bij je wandelschoenen? Kom langs met je schoenen en wij zoeken samen naar de juiste oplossing.

Kijk bij Partners voor specialisten waar wij vaak mee samenwerken