Broeken

De meeste wandelaars begrijpen wel dat goede schoenen essentieel zijn voor plezierig wandelen. En het belang van goede sokken is ook bij de meesten bekend. Een wandelbroek daarentegen wordt nog wel eens onderschat. Maar waar zou een wandelbroek aan moeten voldoen? Wij geven enkele kenmerken:

  • Een juiste pasvorm De broek mag best wel aansluiten, maar moet ook voldoende bewegingsvrijheid kunnen geven en wanneer een broek te strak aansluit, zal deze ook minder luchtig zijn.
  • Lichtgewicht en soepel Wandelbroeken zijn gemaakt van functionele technische materialen die sterk, maar ook licht van gewicht zijn. Vaak zijn ze daardoor zó licht en soepel dat het voelt alsof je niets aan hebt.-Stretch zie je steeds vaker. Ze ogen minder wijd en geven voldoende bewegingsvrijheid.
  • Sneldrogend materiaal Broeken die niet snel drogen, kunnen voor ongemakken zorgen. Denk aan schuurplekken of een benauwd gevoel.
  • UV Bescherming Een goede bescherming tegen schadelijke ultraviolette straling is belangrijk als je langdurig buiten bent. Al onze broeken bieden een minimale bescherming van UPF 50, wat neerkomt op een UV-blokkade van 97,5% of hoger.