Drinkflessen

Water is onze eerste levensbehoefte en zeker bij inspanningen en hogere temperaturen moet je voldoende water blijven drinken. Houd daar dus rekening mee.

Maar wees je er ook bewust van hoe je dit water meeneemt. Een halve liter fles water van de supermarkt wordt vaak meegenomen. Op zich prima, maar de productie van één zo’n flesje kost 3 liter water extra. Als je een herbruikbare fles gebruikt, dan kost dat dus veel minder water. Bovendien hebben wij al het schoonste water van de wereld wat uit onze kraan stroomt.

BPA Bisfenol A oftewel BPA is een chemische stof die in veel plastic producten zit en dus ook in de plastic flesjes van de supermarkt. Deze stof wordt door de fabrikanten toegevoegd om het plastic wat soepeler te maken. Plastic flesjes waar deze stof in zit kun je vaak wat indeuken. Er worden wel meer chemische stoffen gebruikt bij de productie van plastic flesjes, maar wat BPA zo gevaarlijk maakt is dat het in je drinkwater terecht kan komen. Dit kan gebeuren als het water voor langere tijd in het plastic flesje zit of als het plastic warm wordt. Als je bijvoorbeeld op een zomerdag een plastic flesje in je tas hebt, is de kans groot dat het plastic warm wordt en de chemische stof in je drinkwater terechtkomt. BPS en BPF zijn alternatieven voor BPA, maar zijn uiteindelijk net zo schadelijk.

Al onze drinkflessen en drinksystemen zijn vrij van BPA, BPS en BPF.