Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen

Nieuwsbrief

Editie maart 2021

Nieuwsbrief editie maart 2021

Hanwag 100 jaar

Wij zijn al 23 jaar trotse dealer van Hanwag en onze samenwerking is altijd hecht geweest. Omdat Hanwag dit jaar 100 jaar bestaat, willen wij middels deze nieuwsbrief extra aandacht geven aan dit fantastische schoenenmerk!

100 jaar vakmanschap

Tijd is universeel. Toch is het ook iets bijzonder individueels. Afhankelijk van ons gevoel en onze levensomstandigheden ervaren we het verschillend. In een snel veranderende tijd als de huidige, is het moeilijk voor ons om de betekenis en dimensie van 100 jaar te begrijpen.

Wat dit met schoenen te maken heeft? Toen Hanwag in 1921 werd opgericht, zag de wereld er anders uit. Er leefden twee miljard mensen op onze planeet zonder internet en Big Mac, de auto had een vreemde vorm en er had nog nooit iemand een achtduizend meter hoge berg beklommen. Maar zelfs toen hadden mensen goede schoenen nodig. En hoezeer deze de afgelopen honderd jaar ook veranderd mogen zijn, het doel van Hanwag en haar medewerkers is vandaag de dag nog onveranderd: de best mogelijke schoenen maken!

Duurzaamheid & verantwoording

Toen Hans Wagner in 1921 in het kleine Beierse plaatsje Vierkirchen begon met de productie van schoenen en laarzen onder de merknaam Hanwag, was een zorgvuldige behandeling van de productiematerialen een pure noodzaak. Niet zozeer uit ecologisch oogpunt maar veel meer om economische redenen. De kopers van schoenen vroegen om een duurzaam product zodat een investering in goed schoeisel maar zelden zou hoeven te worden gedaan.

Wagners antwoord daarop waren kwalitatief hoogwaardige bergschoenen vervaardigd op dubbelgestikte en gecementeerde maakwijze. Zo waren de schoenen - nadat de zolen versleten - verzoolbaar, kon de schacht bewaard blijven en werd de portemonnee gespaard. Dit antwoord, deze beide constructies en de daaraan verbonden kwaliteitsnormen, gebruikt Hanwag nog steeds. Om middelen te besparen en - belangrijker dan ooit - om het milieu te beschermen. Daarom kiest Hanwag de grondstoffen nog altijd zeer selectief naar kwaliteit en duurzaamheid uit en streven ze zoveel mogelijk naar een lokale en milieuvriendelijke productie.
Om transportafstanden kort en de bijbehorende CO2-uitstoot laag te houden, produceert Hanwag in haar eigen productiefaciliteit en met lokale producenten die exclusief voor Hanwag werken.

Alle noodzakelijke stappen - onderzoek en ontwikkeling, productie en aanlevering van grondstoffen - vinden plaats binnen Europa. Dit biedt talrijke mogelijkheden om hun duurzame traditie op een eigentijdse en toekomstgerichte manier in de vorm van nieuwe technologieën en ideeën verder te ontwikkelen. Het doel daarbij is niet alleen om berg- en wandelschoenen functioneel nóg beter te maken, maar ook om onze liefde voor de natuur uit te drukken door haar voor de komende generaties te beschermen.

Wil je de uitgebreide tijdlijn van Hanwag bekijken:
100 jaar Hanwag (externe website)

Winkelbezoek

op afspraak

Vanwege de aangescherpte regels is het alleen mogelijk om op afspraak onze winkel te bezoeken. Maak bij voorkeur telefonisch een afspraak, want dan kunnen wij direct een tijdstip afstemmen (079-316 35 51).

Wij plannen ruim de tijd voor je in, geven je alle aandacht die je nodig hebt bij bijvoorbeeld het meten en passen van wandelschoenen, maar laten je met rust wanneer je wilt rondneuzen of kleding wilt passen.
Kom wel het liefst alleen, want wij mogen maar 5 klanten tegelijk binnen laten en heb je Corona gerelateerde klachten, stel dan je bezoek uit.
Wij werken volgens de richtlijnen van het RIVM en dragen dus een mondkapje.

Winkelpand Van Herwijnen

Wandelroute van de maand

Rondje Balijbos en Westerpark vanuit Zoetermeer

Tip van Harriëtte

Voeten scrubben

Mijn advies is de voeten 1x per week te scrubben. Oude huidcellen worden verwijderd en harde plekjes worden zachter.

Lotion of voeten crème trekt na het scrubben beter in de huid.

Medisch Pedicure Pijnacker

Harriëtte is medisch pedicure bij Medisch Pedicure Pijnacker
(medischpedicurepijnacker.nl)

Bunion leest voor pijnvrij wandelen

Pijnvrij wandelen met speciale leest

Hallux Valgus, oftewel scheefstand van de grote teen, is een veel voorkomende voetklacht die te maken heeft met een afwijking in de stand van de grote teen en die vaker bij vrouwen dan bij mannen voorkomt. De klacht is soms aangeboren en kan erfelijk zijn. Maar de klacht kan ook veroorzaakt zijn door het dragen van schoenen die te nauw zijn bij de tenen. De grote teen groeit in plaats van naar voren enigszins naar binnen, waardoor het gewricht van deze teen juist naar buiten groeit, resulterend in een bult. Deze knobbel wordt ook wel een “bunion” genoemd. Hij kan vaak erg pijnlijk zijn, omdat de voet niet meer goed in de schoen past, en de knobbel constant langs de schoen schuift. Klachten als huid-iritatie, gewrichtsontsteking en zelfs open wonden kunnen het gevolg zijn.Om voor mensen met een Hallux Valgus pijnvrij wandelen mogelijk te maken, heeft Hanwag de Bunion-leest ontwikkeld. Schoenen met een Bunion-leest bieden precies waar dat nodig is meer ruimte en neemt zo de druk op de pijnlijke knobbel weg.

Hanwag Bunion modellen en andere oplossingen om pijnvrij wandelen mogelijk te maken zijn via deze link op onze website te vinden.

Ommetje-app

Nut van bewegen en wandelen

‘Wist je dat beweging een positieve invloed heeft op de mentale gezondheid? Het zorgt voor een betere stemming en vermindering van stress. Regelmatig bewegen kan zelfs angst- en depressieve klachten verminderen’, aldus hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder met een hersenweetje.

De hersenstichting promoot het wandelen en heeft hiervoor zelfs een app gelanceerd: Ommetje.

Een half uur per dag wandelen is zelfs al genoeg om resultaat te bereiken!

Uw ervaring telt!

Zou u ons aanbevelen?

Zou u de moeite willen nemen om uw ervaring te delen via  social media kanalen als Google en/of Facebook?

Positieve mond-tot-mond reclame is, net als recensies, essentieel voor ons voortbestaan als zelfstandige winkel.

Facebook review
Google review

Winnaars Hanwag wandelschoenen

In de maand maart kon je door heel Zoetermeer reclameborden van ons zien hangen. Hier hebben wij een win-actie aan gekoppeld: door een selfie te maken met ons reclamebord en deze op je Facebook- of Instagram pagina te plaatsen, maakte je kans op 1 van de 2 Hanwag wandelschoenen.

Bunion leest voor pijnvrij wandelen
Bunion leest voor pijnvrij wandelen

Vorige week hebben de winnaars hun prijs uitgekozen en opgehaald. Ze waren er maar wat blij mee!

Nogmaals iedereen bedankt voor de originele foto’s en leuke reacties!

Bunion leest voor pijnvrij wandelen
Bunion leest voor pijnvrij wandelen