Van Herwijnen

Nieuwsbrief

Editie juni 2020

Nieuwsbrief editie juni 2020

Uitgebreide collectie sandalen van Chaco en Teva

Ondanks alle omstandigheden is het wel fijn dat het zulk zonnig weer is. Ongekend eigenlijk voor deze periode, maar helaas zorgt dit mooie weer voor een toenemende droogte. Daar kunnen wij niets aan veranderen, behalve dat we ons gedrag aan kunnen passen door zuinig om te gaan met water.
Verder moeten wij gewoon genieten en lekker naar buiten gaan. Uiteraard wel op gepaste afstand. Wandelen is tenslotte goed voor lichaam en geest. Dat hebben meerdere onderzoeken al uitgewezen.


Vergeet ook niet om iets luchtigs aan je voeten te doen.Wij hebben een uitgebreide collectie sandalen van Teva en Chaco voor dames, heren en kinderen.

Nieuwsgierig? Kom vrijblijvend passen. Wij helpen je graag.

Tip van Harriëtte

Zonbescherming

voor je voeten

Bescherm je voeten tegen de zon. De voeten worden vaak vergeten om in te smeren met een beschermende factor tegen de zon. De huid van voeten en ook teennagels hebben deze bescherming wel nodig! Zon, wind, zand droogt de nagelriemen uit en dat is slecht voor de groei van de nagels.

Medisch Pedicure Pijnacker

Harriëtte is medisch pedicure bij Medisch Pedicure Pijnacker
(medischpedicurepijnacker.nl)

Een greep uit onze kindercollectie

Teva Hurricane XLT 2

Toddlers

Kleur: GC100 Boomerang

€ 39,95

Teva Hurricane XLT 2

Toddlers

Kleur: Canyon Sea Foam

€ 39,95

Teva Hurricane XLT 2

Children

Kleur: Delmar Blue

€ 44,95

Teva Hurricane XLT 2

Children

Kleur: Canyon Sea Foam

€ 44,95

Teva Tirra

Children

Kleur: Camino Metallic Teal Blue

€ 54,95

Teva Tanza

Children

Kleur: Steps Dark Olive

€ 54,95

Teva Hurricane XLT 2

Youth

Kleur: Boomerang Burnt Olive

€ 49,95

Teva Hurricane XLT 2

Youth

Kleur: Speck Sea Glass

€ 49,95

Teva Tanza

Youth

Kleur: Black Olive

€ 59,95

Een greep uit onze damescollectie

Teva Terra Fi Lite

Kleur: Tender Peach

€ 89,95

Teva Terra Fi Lite

Kleur: Fair Aqua

€ 89,95

Teva Terra Fi Lite

Kleur: Burnt Olive

€ 89,95

Teva Terra Fi Lite

Kleur: City Lights Black Pastel

€ 89,95

Teva Tirra

Kleur: Halcon Teal Blue

€ 84,95

Teva Tirra

Kleur: Black/White Multi

€ 84,95

Chaco Z / Cloud X

Kleur: Askew Angorra

€ 109,50

Chaco Z / Cloud X

Kleur: Solid Black

€ 109,50

Chaco Z / Cloud Banded

Kleur: Mauve Grape

€ 109,50

Chaco Z / Cloud

Kleur: Rambling Navy

€ 109,50

Chaco Z / Volv X2

Kleur: Dash Black

€ 99,50

Chaco Z / Volv

Kleur: Scaled Royal

€ 99,50

Chaco Lowdown Sandal

Kleur: Port

€ 85,00

Een greep uit onze herencollectie

Teva Tanway

Kleur: Dark Gull Grey

€ 89,95

Teva Terra Fi 5

Kleur: Manzanita Dark Eclipse

€ 99,95

Teva Terra Fi 5

Kleur: Black/White Multi

€ 99,95

Keen Rialto II 3-Point

Dark Earth - uitneembaar voetbed

€ 89,95

Chaco Z / Cloud

Kleur: Scrap Navy

€ 109,95

Chaco Z / Cloud

Kleur: Solid Black

€ 109,95

Chaco Z / Cloud Banded

Kleur: Moss Lichen

€ 109,95

Chaco Z / Volv

Kleur: Usonian Java

€ 99,95

Chaco Z / Volv

Kleur: Solid Navy

€ 99,95

Chaco Odyssey

Kleur: Hunter Green

€ 99,95

Wandelcolumn van Jacques van der Linden

Blanke duintoppen
Wandelen in Corona-tijd

Al dagen schijnt de aprilzon. De blauwe regen en de kersenbloesem in de tuin lopen uit. Maar op die 30 vierkante meter tuinterras met borders, achter ons huis, zijn we onderhand wel uitgekeken. We willen er op uit: de paden op, de lanen in.
Ruimte, uitzicht en frisse lentelucht – dat hebben we nodig.
Op internet surf ik op de zoekwoorden ‘wandeling’ en ‘duinen’ naar een dagbesteding in de natuur.
'Duinakkers, blanke toppen en bollenvelden. Overweldigend is de rondwandeling door de duinen ten noorden van Egmond.' Rutger Burgers, samensteller van diverse Trage Tochten – wandelingen door de natuur over merendeels onverharde paden – in Noord-Holland, steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. Dat is precies wat wij zoeken. Ik scroll verder en lees: 'Op de meeste dagen loop je hier in volstrekte rust in een duinlandschap dat geen moment gaat vervelen.' Bingo.
De volgende ochtend zetten we de wekker en rijden filevrij langs Schiphol naar de vrijwel lege parkeerplaats aan de rand van het Noordhollands Duinreservaat. We strikken de wandelschoenen, kopen een entreekaart à € 1,60 per persoon bij de kaartautomaat en gaan op pad.
Direct moeten de kuitspieren aan het werk. Het gaat op en neer over mulle zandpaadjes door de beboste binnenduinen. Vanaf een hoog duin zien we een veld met rode tulpen naast rijen knalgele narcissen. Als de zon ons opwarmt, zoeken we een duintop met uitzicht op dit kleurenpallet. Tijd voor koffie uit de thermoskan met een eierkoek erbij. 'Boffen wij even dat we van onze premier met z’n tweeën naar buiten mogen', zeg ik tegen mijn wandellief. Pas halverwege ons vitamine D-pad, zoals we onze duinwandeling noemen, komen we de eerste wandelaars tegen. Tussen het paarse hondsdraf groeten wij de twee.
Zíj – twee Amsterdammers – zijn de hoofdstad ontvlucht. 'Lang verhaal kort', vertelt de vrouw van het wandelstel: 'we hadden een trektocht in Duitsland gepland. Maar ja, corona en dichte grenzen. Deze duintocht is een prachtig alternatief. Na een paar weken op je bovenwoning zonder balkon in de binnenstad snak je naar ruimte en groen.'
Met onze neuzen richting het noorden stappen we langs akkertjes. Van een informatiebord leren we dat hier tot halverwege de vorige eeuw een zeedorp was met mini-akkertjes. Door afgraving tot het grondwater en met behulp van zeewier dat als mest diende, werden hier aardappels geteeld. Nu is dit cultureel erfgoed en zijn de tuinen voor hobbyisten. Als ik op de kaart kijk, zijn we halverwege. Maar het mooiste moet nog komen. Middenin de woestenij van ’t Zeggeveld wijken de hoge toppen voor een arcadisch landschap van meertjes, riet, heggen en golvend zand, tot zover het oog reikt. Geen mens te bekennen; we horen alleen het ruisen van de wind en het getinkelde van een leeuwerik. En nadat we met een boog een tiental Schotse Hooglanders zijn gepasseerd, horen we een hoge, trillende fluit in de struiken. Verrekijker er op focussen. En, jawel een blauwborst zingt het hoogste lied. Als we even daarna ook nog een roodborsttapuit in het vizier krijgen, kan onze dag niet meer stuk. Op rozen lopen we het laatste stuk over een heuse pasovergang richting de auto. Nog een laatste slok en daarna voldaan naar huis.

April 2020, Jacques van der Linden

Wees er snel bij, want vol=vol!

Aanmelden voor gratis
Bauerfeind beenaderscan

Het is weer mogelijk om je aan te melden voor een Bauerfeind beenaderscan in onze winkel. Aanmelden is mogelijk middels onderstaande knop.

Laat de gezondheid en de kwaliteit van de vaten in de benen controleren met behulp van de Bodytronic van Bauerfeind. In een snelle en eenvoudige test wordt het pompvermogen en de vultijd van de beenaderen gemeten. Op basis van deze meting wordt een persoonlijk advies gegeven hoe jij jouw prestaties kunt verbeteren en het herstel kunt bevorderen.

ZATERDAG

20 JUNI 2020

Aanmelden gratis beenaderscan

Uw ervaring telt!

Zou u ons aanbevelen?

Zou u de moeite willen nemen om uw ervaring te delen via  social media kanalen als Google en/of Facebook?

Positieve mond-tot-mond reclame is, net als recensies, essentieel voor ons voortbestaan als zelfstandige winkel.

Facebook review
Google review

Cadeautip!

Route.nl jaarboek 2020

Op zoek naar inspiratie? Het jaarboek van 2020 is een extra dikke editie en staat vol prachtige wandel- en fietsroutes in binnen en buitenland. Ontdek nieuwe regio's. Inclusief 140 pagina's cartografie.

Normaal € 14,95 maar speciaal voor vrienden van Van Herwijnen slechts € 10,00.

U kunt ook gratis routekaartjes ophalen bij ons in de winkel. Wij hebben de volgende rondjes klaar liggen: Meerpolder en Zoetermeerse Plas of Buytenpark met koffiestop.

Wandelroute van de maand

Rondje wandelen in Zoetermeer