Outdoor winkel in Zoetermeer Van Herwijnen

Wie op zoek is naar een outdoor winkel in Zoetermeer, kan zijn hart ophalen bij Van Herwijnen in de Dorpsstraat. De échte plek voor alle outdoor wandelliefhebbers met alles op het gebied van wandelen. Voor de fanatieke wandelaars, maar juist ook voor de recreatieve wandelaars die de juiste gear willen om prettig te lopen, de mooiste plekken te bezoeken, oneindig veel kilometers te maken en blessures veroorzaakt door verkeerde wandelschoenen te voorkomen. Van Herwijnen is de outdoor speciaalzaak in Zoetermeer voor alles op het gebied van wandelen. Bekijk ons assortiment of kom langs bij ons in de Dorpsstraat!

Outdoor winkel Zoetermeer Van Herwijnen

Wandelliefhebbers in Zoetermeer

Zoetermeer is, zeker voor Randstad begrippen, een zeer goede uitvalsbasis voor wandelliefhebbers. De wandelliefhebbers bij outdoor winkel Van Herwijnen kunnen er je alles over vertellen. Zoetermeer is omgeven door natuur gebieden met prachtige looproutes, zowel dwars door de natuur als langs bijzondere architectuur en door de binnenstad. Meer weten over wandelen in Zoetermeer? Bezoek onze outdoor winkel!

Wandelen in de omgeving van Zoetermeer

Zoetermeer kent vele prachtige plekken voor korte en langere wandeltochten. Wandelen in de omgeving van Zoetermeer is echt een aanrader, zeker als je houdt van afwisseling. Er is namelijk ook wat te doen!

Westerpark

Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij het Westerpark waar ook een partycentrum is. Er zijn speurtochten voor kinderen en het park is speels aangelegd. Honden zijn welkom om gezellig mee te gaan en er zijn ook speciale vissersplekken toegewezen. In de Natuurtuin zijn verschillende routes uitgezet, bijvoorbeeld de waterroute of de kinderroute.

Buytenpark

Een andere mooie plek voor een stevige wandeling is het Buytenpark. Dit is een natuurgebied ten Noordwesten van Zoetermeer. Je kunt de grote schans van Snowworld gebruiken als oriëntatiepunt voor je wandeling en mocht je dorst hebben, er is ook een café waar je even bij kunt komen met een drankje. Hou je van klimmen? Plan je wandeltocht dan langs Ayers Rock! Genoeg buitensport activiteiten om te combineren met een wandelroute dus.

Lopen naar Vlietland

Al eens geprobeerd om van Zoetermeer naar Voorschoten te lopen? Een echte aanrader voor natuurliefhebbers. Dwars door de polder met als toetje recreatiegebied het Vlietland. Wil je meer weten van wandelen in de omgeving van Zoetermeer? Bij Van Herwijnen kun je altijd advies vragen, niet alleen wat betreft goede wandelschoenen en outdoorkleding, maar wij kennen ook de leuke plekken om te wandelen! Ook vind je bij ons wandelgidsen en folders. We zijn zelf echte wandelliefhebbers dus vraag ons gerust!

Wandelen in Zoetermeer

Tips om wandeltochten leuker te maken

Zoals gezegd, is het genieten geblazen voor wandelliefhebbers in de omgeving van Zoetermeer. Er is een diversiteit aan natuur, bebouwing en activiteiten onderweg. Met deze tips kun jij jouw wandeltocht nóg leuker maken:

Tip 1: Doe een stadswandeling

Kies een stadswandeling uit met een thema en steun onderweg lokale bedrijven. Tijdens de wandeling leer je ook nog eens wat! Er zijn diverse thema’s, bijvoorbeeld voor geïnteresseerden van architectuur, street art of een stadswandeling met een speurtocht.

Tip 2: Wandel met de Munzee app

Munzee is leuk voor jong en oud! Over de hele wereld zitten kleine QR-codes verstopt. Je vindt ze op lantaarnpalen, prullenbakken en bankjes in het openbaar. Met Munzee maak je van je wandeltocht een interactieve speurtocht. Benodigdheden: Een smartphone met een databundel, de Munzee app en natuurlijk goede wandelschoenen.

Tip 3: Doe een GPS-tocht

Online vind je vele GPS-tochten uitgezet door andere wandelliefhebbers. Je kunt ze combineren met een extra uitdaging, bijvoorbeeld met Geocaching. Een cache is een GPS locatie waar een trommeltje verstopt zit die je moet zoeken. Eenmaal gevonden kun je er een klein cadeautje in doen voor de volgende vinder. Geochaching is een wereldwijd spel en ook in Zoetermeer zijn er veel te vinden. Bijna 7000 caches!

De perfecte wandelschoenen en wandeluitrusting kiezen

Bij een wandeltocht horen natuurlijk goed passende wandelschoenen en een outfit die bij de weersomstandigheden past. In onze outdoor winkel in Zoetermeer vind je zowel hoge als lage wandelschoenen, waterdichte en winddichte kleding, accessoires die jouw wandeltocht een upgrade geven zoals wandelstokken, verrekijkers en andere handigheidjes. Last van voetproblemen zoals terugkerende likdoorns, ongelijke voeten of Hallux Valgus? We raden je aan je voeten goed op te laten meten. Dit kan kwetsuren nu en in de toekomst voorkomen. Goede wandelsokken kunnen bijvoorbeeld al het verschil maken. Bij ons in de wandelwinkel kun je je voeten laten opmeten door een van onze specialisten. We adviseren graag over de beste wandelschoenen voor jouw voeten. Kom langs bij Van Herwijnen!