Partners

Sportief Wandelgroep Zoetermeer
Je kent ze misschien ook wel van de groene jasjes en shirts die ze altijd dragen. Dit is een wandelgroep die voor iedereen bedoeld is: jong en oud, dames en heren. Als je van sportieve wandelingen houdt, dan kan dit de geschikte wandelgroep voor jou zijn. Enige basisconditie is mooi meegenomen, maar niet vereist. Deze gezellige wandelgroep heeft eigen trainers en wandelbegeleiders en kan dus ook gezien worden als een mooie opstap naar de Nijmeegse Vierdaagse. Het motto van Sportief Wandelgroep Zoetermeer is: vrijheid, blijheid.

Voetmedica
VoetMedica is gespecialiseerd in het herkennen en behandelen van voetklachten. Ook daarmee vaak samenhangende klachten hogerop in het lichaam, zoals knieën, heup, rug en nek, kunnen worden behandeld en voorkomen door deze registerpodoloog.
De registerpodoloog is onderlegd in de totale werking van het bewegingsapparaat en daardoor beter in staat om te doorgronden waar klachten precies vandaan komen en welke behandeling nodig is voor een duurzaam herstel. De registerpodoloog voert een beschermde titel en staat garant voor kwalitatieve (voet)behandeling.

Fysiotherapie Beweeg & Ontspan
Fysiotherapie Beweeg en Ontspan is een kleinschalige fysiotherapie praktijk, gevestigd in Rokkeveen en staat voor maatwerk, betrokkenheid, professionaliteit en balans. Balans in bewegen, balans in ontspannen en balans tussen bewegen en ontspannen. Vele lichamelijke en/of geestelijke klachten ontstaan door een disbalans hierin. Zo ook voetklachten.
Maaike brengt jou weer in balans door middel van Fysiotherapie (inclusief Medical Taping, Dry Needling en massage), Personal Training en de Groepstrainingen ‘Beweeg en Ontspan Indoor’ en ‘Beweeg en Ontspan Outdoor’. Als fysiotherapeut heeft zij zich extra gespecialiseerd in voetproblematiek.

Podo-Start
Voetklachten worden vaak voor lief genomen. Maar als je er niets aan doet kunnen het slepende klachten worden en die kunnen weer andere klachten veroorzaken. Podo-Start helpt zijn klanten al 15 jaar van dit soort klachten af.

Rondom Podotherapeuten
Rondom Podotherapeuten bestaat uit een groot team van enthousiaste en vooraanstaande podotherapeuten (BHS), podotherapeut MSU echografisten (BHS) en podotherapeut-bewegingswetenschappers (MSc) dat ondersteund wordt door zooltechnici en secretariële medewerkers.
Dit team van professionals heeft de krachten gebundeld om de hoogst haalbare kwaliteit van zorg te kunnen leveren, zowel door inhoudelijk veel te overleggen als door kennis met elkaar te delen.

Chiropractie S.H.B. Eenink
Chiropractie S.H.B. Eenink in Zoetermeer en Oegstgeest is een professioneel team dat samen met jou op zoek gaat naar de oorzaak van jouw klachten. Het gaat bij hun niet om symptoombestrijding. Zij willen juist de oorzaak van het probleem oplossen.
Zo kunnen wandelaars te maken krijgen met blessures of klachten zoals hielspoor, peesplaatontsteking, hallux valgus, pijn en artrose van de knie of heup, pijn in de lies, slijmbeursontsteking van de heup, tintelingen of doof gevoel in een been, spataderen of slechte circulatie in de benen.
Deze klachten hebben vaak een gemeenschappelijke oorzaak namelijk een verkorte iliopsoas spier.
De iliopsoas is één van de belangrijkste spieren voor het laten bewegen van je lichaam en is de enige spier in het lichaam die loopt van de lendenwervels naar het bovenbeen.
Een verkorte iliopsoas spier veroorzaakt een scheefstand van het bekken waardoor men de voeten, knieën en heupen en de rug verkeerd gaat belasten.
Gelukkig is met een aantal standaardtesten goed vast te stellen of men een probleem heeft met de iliopsoas.

Medisch Pedicure Pijnacker
Medisch Pedicure Pijnacker is een moderne praktijk, waar professionaliteit, voetzorg op maat (volledig afgestemd op de cliënt, zijn problematiek en wensen) en een tevreden cliënt centraal staan. Harriëtte is gespecialiseerd in de voetzorg: diabetes, reuma, oncologie, trauma, verwaarlozing, sportvoeten en spasticiteit. Haar motto is: ‘Luister naar uw voeten, want de conditie van uw voeten is een afspiegeling van uw totale gezondheid’. Schimmels, komen evenals bacteriën, regelmatig op of in ons lichaam voor. Bij een goede lichamelijke gesteldheid zijn ze meestal niet schadelijk. Normaal beschermt de huid zich tegen schimmelinfecties, echter deze kan zijn aangetast door: irritatie, vocht, warmte en/of door aantasting van de beschermde vetzuren op de huid. De medisch pedicure kan deze ongemakken samen met jou aanpakken.

Nordic Walking achter de duinen
Nordic Walking achter de duinen geeft, zoals de naam al doet vermoeden, cursussen, trainingen, clinics en privélessen in Den Haag en omstreken. Meer informatie over hoe, wat, waar en wanneer kun je op hun site vinden.

Wandelreizen in Noorwegen
Beckx-to-basic wandelavonturen wordt vormgegeven door Hans en Lydia: twee bergwandelaars, die geen reisorganisatie hebben, maar puur en alleen vanuit hun passie back-to-basic wandelavonturen in Noorwegen willen beleven en organiseren. Daar maken zij jou graag deelgenoot van!
Avonturen? Jazeker, geen standaard (berg)wandeltochten, maar wandeltochten met een echt avontuurlijk karakter. De trektochten bevinden zich in alle gevallen buiten de bewoonde wereld, zodat je de puurheid van de natuur en het bestaan lijfelijk ervaart. Alle systemen waar je in het dagelijkse leven aan deelneemt, kunnen even worden losgekoppeld. Je staat op eigen benen en leeft in het landschap. Het voert je terug naar je eigen basis!

Zoetermeer Natuurexcursies
Natuurgids Rob Wiewel biedt boeiende informatie over de Zoetermeerse natuur.
Op aanvraag worden ook natuurexcursies georganiseerd voor scholen, bedrijven en particulieren.

Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid
IVN Zoetermeer is een organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. In je tuin, op je balkon, in de buurt en verder weg. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, leerzaam, gezond en belangrijk natuur is.
IVN Zoetermeer verzorgt het gehele jaar door tal van activiteiten zoals excursies, cursussen, werkgroepen, openstelling van ’t Westpunt, kinderactiviteiten en advies en samenwerking.

Dorpsstraat Zoetermeer
Al bij je eerste bezoek voel je je thuis in de Dorpsstraat. De sfeer is aangenaam en je wordt met warmte en aandacht ontvangen. Je doet er je makkelijke boodschappen in de supermarkten en kunt voor advies én de betere aankopen terecht bij de (vers)speciaalzaken. In de Dorpsstraat gaat het om vertrouwdheid, kwaliteit en eigenheid.
In een mix van cafés en restaurants, op een bankje buiten onder de leilinden, tijdens een massage, bij de kapper of stylist; de straat biedt volop ruimte om vrienden te ontmoeten en te ontspannen. Of geniet van beeldende kunst, cultuur en muziek. Zoals tijdens een zwoele Zondag in ‘t Park.
In verbinding tussen het verleden en heden vindt de authentieke Dorpsstraat zichzelf steeds opnieuw uit. Dorpsstraat Zoetermeer, een kwestie van jezelf durven zijn.

Orthopedisch Schoenmaker Linneweever
Linneweever is een maat- & orthopedisch schoenmakerij, zij lossen problemen op voor kleine voetproblemen met eventueel een steunzool of een aanpassing aan de confectieschoen tot aan een geamputeerde voorvoet met orthopedisch schoeisel.

Paul den Ouden: Dé schoenmaker
Al vele jaren is Schoenmakerij Paul den Ouden uit Veenendaal onze vaste schoenmaker. Zij zijn specialist op het gebied van reparatie en verzoling van berg- en wandelschoenen en maken gebruik van originele materialen van vrijwel alle schoenfabrikanten. Verder zijn zij ook gespecialiseerd in het oprekken van schoenen in de breedte, maar ook zelfs in de lengte is vaak geen probleem. Eventuele drukplekken kunnen door Paul den Ouden ook weggewerkt worden, zodat je met veel plezier jouw schoenen blijft dragen.

Route.nl
De mooiste gratis wandel- en fietsroutes voornamelijk op basis van knooppunten en eenvoudig te downloaden op je telefoon. Deze themaroutes nemen je mee op ontdekkingstocht door de mooiste natuurgebieden en toeristische plaatsen in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. De routes wijzen je de weg door bossen en duinen, over heide en zandverstuivingen en door historische dorpen en culturele steden. Stap af bij de mooiste fietscafés, gezellige hotels, beste restaurants en vele andere bijzondere locaties die route.nl voor je heeft geselecteerd. Hier kun je de benen strekken en onder het genot van een hapje en drankje genieten van de omgeving. Veel wandel- en fietsplezier!

Lijn4Life
Heb je hulp nodig bij het afvallen? Wil je weten of je de goede keuzes maakt? Als gewichtsconsulent begeleidt Carolien van Rijn gezonde volwassenen die iets willen doen aan hun gewichtsproblemen. Lijn4Life helpt jou de juiste keuzes te maken. Carolien werk niet met afslankproducten of maaltijdvervangers. Gewoon gezond eten in combinatie met bewegen is het geheim!!
Carolien wil je graag op weg helpen om een gezond gewicht te krijgen en te behouden!

Gilde Stadsgidsen Zoetermeer
Het Gilde Stadsgidsen heeft een kwartet aan mogelijkheden.
Trek de wandelschoenen aan en wandel met een gids een oude of nieuwe route.
Pomp de banden op en geniet van een mooie fietstocht, met een verhaal van de gids.
Boek een koetstocht en neem een suikerklontje mee voor het paard. Laat je langs oude wegen voeren en bekijk het oude dorp van Zoetermeer al rijdend eens vanaf een ander standpunt.
Trek een windjack aan, als dat nodig is vanwege de temperatuur op de vaardag, en luister naar het verhaal van de gids als er een gedeelte van de route wordt gevaren die destijds door de Geuzen is gevolgd om de Spanjaarden weg te jagen bij Leiden en om de uitgehongerde bevolking van de stad te voorzien van haring en wittebrood.