Recovery

Recovery – Hiermee bedoelen wij een goed herstel na het wandelen of sporten. Afvalstoffen en vocht moeten worden afgevoerd uit de spieren en dat kan alleen maar door een goede bloedcirculatie, voldoende drinken en de juiste voeding.

Sportcompressiekousen helpen om vermoeide en pijnlijke spieren te voorkomen en om sneller te herstellen na een fysieke inspanning, zoals na een lange wandeling. Wie daarbij aan oubollige steunkousen denkt, denkt verkeerd: sportcompressiekousen zijn tegenwoordig net zo modieus en comfortabel als een normale wandelsok.
De compressie verschilt van merk tot merk. Zo zijn de kousen verkrijgbaar in verschillende maten, uitvoeringen en kleuren. Alleen kwalitatief hoogwaardige sportcompressiekousen zijn voorzien van een gradueel drukverloop. Dit betekent dat de compressie het grootste is rondom de enkel en gaandeweg richting de knie in drukwaarde afneemt, wat een stuwend en stimulerend effect geeft.
Ze verbeteren niet alleen de prestaties, maar bevorderen ook het herstel na inspanning zodat je geen last meer hebt van vermoeide en/of zware benen.

OOfos is recovery footwear en bevordert dus het herstel na het wandelen en sporten. Dat komt door het gepatenteerde OOfoam. Dit dempt 37% meer dan welke andere foam of rubber. Zacht en zeer comfortabel, maar voldoende ondersteuning onder de voetboog en stabiliteit rond de hiel.
Een paar OOfos aan je voeten haalt druk weg op enkels, knieën en onderrug. Het OOfoam neemt de lichaamstemperatuur over waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd.
Mensen met voetproblemen, zoals hielspoor of peesplaatontsteking ondervinden verlichting van pijn en vermindering van klachten bij het dragen van OOfos schoeisel.