Rugtassen

Net als bij een paar schoenen is een goede pasvorm van een rugtas essentieel. Iedereen is namelijk anders, dus passen en vergelijken van verschillende rugtassen raden wij zeker aan.

  • Ventilerend rugpand Deze rugtassen hebben afstand van de rug en dankzij het open materiaal kan transpiratievocht daardoor makkelijk verdampen. Tevens past deze zich aan aan de vorm van de rug en de bewegingen die je maakt. Omdat de rugpand gespannen is, gaat dit wel ten koste van de ruimte in de rugtas.
  • Gepolsterd rugpand Geen extra ventilatie en ook geen gespannen rugpand. Deze rugtassen hebben namelijk een rechte rugpand en maakt daardoor meer contact met je lichaam. Om het draagcomfort te behouden wordt er schuim gebruikt op de plekken waar extra druk is. Dit materiaal is over het algemeen zeer open zodat het makkelijk vocht opneemt, maar ook snel weer laat verdampen.

Kom vrijblijvend passen. Wij gebruiken gewichtszakken bij het passen en vergelijken zodat je optimaal het verschil tussen de ene en de andere rugtas kunt voelen en ervaren.