Sokken

Voor een wandeltocht heb je niet alleen goede schoenen nodig, maar ook de juiste sokken. Het zijn namelijk de sokken die voor de eerste vochtafvoer zorgen en de voettemperatuur reguleren. Bovendien vullen de sokken oneffenheden in de schoenen op en voorkomen zo eventuele wrijving in de schoenen. Doordat de sokken vaak geen voelbare, of helemaal geen stiknaden hebben, voorkomt dit vervelende drukpunten en vermindert dus de kans op blaren. Verder heeft iedere sok in ons assortiment zijn eigen specifieke kwaliteiten.

  • Falke heeft een uitgebreid assortiment met sokken voor het wandelen. Er zijn verschillende diktes, materialen en hoogtes van de boord.
  • Wrightsock is het antwoord op blaren. De sokken van Wrightsock onderscheiden zich door het dubbellaags ontwerp. In feite bestaat de sok uit twee sokken: een binnen- en een buitensok. Wrijving tussen de lagen wordt opgevangen zodat de kans op blaren minimaal is. De zachte, vochtafvoerende binnensok houdt de voet droog en koel terwijl de buitenlaag voor luchtdoorlaatbaarheid en vochtverdamping zorgt. Droge voeten zijn warmer en de huid is sterker.
  • Injinji Ervaren wandelaars die regelmatig lange (meerdaagse) tochten lopen hebben waarschijnlijk al heel wat ervaring met blaren gehad. Iedereen heeft hiervoor zijn eigen oplossing. Eén van de meest voorkomende oorzaken van blaren is door wrijving van de tenen tegen elkaar. Heel wat wandelaars lossen dit op door alle tenen individueel in te tapen. De teensokken van Injinji zijn een veel betere én gemakkelijkere oplossing.
  • Bauerfeind is specialist op het gebied van sportcompressiekousen. Deze helpen om vermoeide en pijnlijke spieren te voorkomen en om sneller te herstellen na een fysieke inspanning, zoals na een lange wandeling. Wie daarbij aan oubollige steunkousen denkt, denkt verkeerd: sportcompressiekousen zijn tegenwoordig net zo modieus en comfortabel als een normale wandelsok.
    De compressie verschilt van merk tot merk. Zo zijn de kousen verkrijgbaar in verschillende maten, uitvoeringen en kleuren. Alleen kwalitatief hoogwaardige sportcompressiekousen zijn voorzien van een gradueel drukverloop. Dit betekent dat de compressie het grootste is rondom de enkel en gaandeweg richting de knie in drukwaarde afneemt, wat een stuwend en stimulerend effect geeft.
    Ze verbeteren niet alleen de prestaties, maar bevorderen ook het herstel na inspanning zodat je geen last meer hebt van vermoeide en/of zware benen.

Een vraag die wij vaak krijgen is of wij sokken hebben met een minder strakke boord/schacht. Omdat namelijk de sokken het gevoel geven dat ze de boel afknellen. Het is een logische gedachte om het op deze manier op te lossen, maar het kan ook een reden zijn dat de voeten/onderbenen voller raken. Kijk voor dé oplossing en meer uitleg op de pagina over opgezwollen onderbenen