Wandelschoenen mid

Wandelschoenen, en dan met name de mid/hoge modellen, kun je onderverdelen in 4 verschillende categorieën. Het is namelijk van belang om de stevigheid van de schoenen aan te passen aan het terrein, gebruik, en andere omstandigheden die van invloed hierop kunnen zijn.

  • Categorie A De schoenen in deze categorie zijn bedoeld voor lichte wandelingen en voor lange afstanden op vlak terrein. Deze zijn ook prima geschikt om dagelijks te dragen.
  • Categorie A/B Dit zijn de lichte berg- of wandelschoenen, bedoeld voor wandelgebruik in Nederland, maar bijvoorbeeld ook voor gebruik in de Ardennen op ruw/heuvelachtig terrein, eventueel in combinatie met het dragen van een dagrugtas.
  • Categorie B Voor de wat langere tochten over ruiger-/bergachtig terrein heb je steviger schoeisel met meer steun nodig. De schoenen in deze categorie zijn ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld pittige tochten met een trekkingrugtas.

Omdat wij geen trekkingrugtassen in ons assortiment hebben, is er ook minder vraag naar wandelschoenen in de B categorie of hoger. Al onze mid wandelschoenen vallen dus onder de A/B categorie.

Heb je een paar wandelschoenen bij ons gekocht en ben je vriend, dan ontvang je na ongeveer een half jaar een brief voor een gratis onderhoudsbeurt en betaal je geen portokosten bij reparaties en garantieverzoeken via ons.