Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen

Nieuwsbrief

Editie november 2022

Nieuwsbrief editie november 2022

Wij tellen af! Zaterdag 26 november laatste dag geopend.

Beste vriend van Van Herwijnen,

Wij zijn nog vier weken geopend en daarna zal Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen voorgoed gesloten zijn. Aan 132 jaar familiegeschiedenis komt dan een einde. Dat is jammer, maar het trots overheerst bij ons.

132 jaar in vogelvlucht

In 1891 begint Pieter van Herwijnen op 45-jarige leeftijd een klokken- en horlogemakerij in de Dorpsstraat op nummer 66.
Zijn zoon Gerrit startte begin 1900 op Dorpsstraat 81 een spekslagerij en in 1925 verhuist hij naar nummer 66 als zijn vader stopt met de klokken- en horlogemakerij.
Gerrits vrouw Antien begint na de Tweede Wereldoorlog een winkel in handwerk en fournituren omdat Gerrit om gezondheidsredenen niet meer verder kon met zijn spekslagerij.
Zoon Tinus begint als verkoper aan de deur. Met een fiets en een grote mand voorop fietst hij vrijwel dagelijks in de regio om textiel en fournituren uit zijn moeders winkel te verkopen.
Midden jaren 50 ruilt Tinus zijn fiets in en neemt hij de winkel van zijn moeder over. Hij breidt het assortiment uit met alles wat van textiel is en noemt zijn winkel: V.H.T. (Van Herwijnen’s Textiel).

In 1969 specialiseert Tinus zich en start één van de eerste vijf Livera’s van Nederland.
Tinus’ zoon Gerrit opent 17 oktober 1985 een dumpzaak. Het assortiment bestaat eerst uit militaire kleding en accessoires (nieuw en gebruikt), vrijetijdskleding, schietsport en messen. Maar al snel merkt hij dat er vanuit de markt vraag is naar kampeerartikelen.
In 2008 verdwijnt de naam Dump van Herwijnen van de gevel en gaat de winkel verder als Van Herwijnen Outdoor Store.
De huidige eigenaar Dennie is de vijfde generatie en liep al vanaf zijn zesde mee in de winkel van zijn ouders. In 2011 neemt hij de winkel over van zijn ouders en in 2014 gooit hij het roer om door zich te gaan specialiseren als wandelspeciaalzaak.

Uitgebreide verhaal op de website

Wil je het uitgebreide verhaal over de historie van vijf generaties Van Herwijnen op Dorpsstraat 66 lezen? Kijk dan op wandelspeciaalzaak.nl/historie/

Historie - pand ca. 1970
Historie - pand ca. 1915

Opheffingsuitverkoop

Korting elke week hoger!

Komende 4 weken zal de korting alleen maar toenemen. Er zal ook steeds minder te krijgen zijn en wat uiteindelijk overblijft, nemen wij gewoon mee naar onze Wandelcamping. Een uitverkoop hoekje zal daar tenslotte ook niet misstaan.

 • Week 44, vanaf 1 t/m 5 november:
  40% korting op alles*

 • Week 45, vanaf 8 t/m 12 november:
  50% korting op alles*
 • Week 46, vanaf 16 t/m 19 november:
  (Let op: Dinsdag 15/11 gesloten i.v.m. beursbezoek)
  60% korting op alles*
 • Week 47, vanaf 22 t/m 26 november:
  70% korting op alles*

Zaterdag 26 november is dus de laatste dag dat wij geopend zijn. Mocht je het gezellig vinden: Er is een hapje en drankje om iedereen te bedanken.

*Korting geldt óók voor reeds afgeprijsde artikelen, maar niet voor bestelde artikelen en reparaties.

Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen

Laatste nieuwsbrief

Klantgegevens

worden gewist

Dit is meteen ook de laatste nieuwsbrief die wij versturen namens de wandelspeciaalzaak. Alle klantgegevens zullen wij binnenkort wissen.

Wij houden je dus ook niet meer op deze manier op de hoogte over onze Wandelcamping. Wil je wel dat wij jou hierover informeren?
Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via campingplukdedag.nl
Wij versturen maximaal vier keer per jaar een nieuwsbrief.

Ons volgen via onderstaande sociale media pagina’s kan ook:

facebook

campingplukdedag

instagram

campingplukdedag

Online aanbod

Oplossingen voor wandelproblemen

Naast onze Wandelcamping gaan wij ook actief aan de slag met wandeloplossingen.

Hierbij moet je denken aan de producten van o.a. OOfos, Wrightsock, Bauerfeind, Wandelwol, Cobber, UIXI, Sidas, 2UNDR en Ice Power die wij gaan verkopen via onze webshop en in onze campingwinkel.
Dit zijn dus geen standaard producten die je in alle outdoorwinkels vindt en vooral bedoeld om wandelproblemen op te lossen.

Je kunt dus gewoon klant bij ons blijven door online te bestellen. 😉

Dennie gaat vloggen

Hulp, trucs en tips voor het wandelen

Het is ook de bedoeling dat Dennie gaat vloggen. Bijvoorbeeld over trucjes met de veters om jouw schoenen beter te laten aansluiten of andere tips die jouw wandeling aangenamer kunnen maken.

Blijf hiervan op de hoogte via onze sociale media kanalen:

facebook

campingplukdedag

instagram

campingplukdedag

Tips zijn nog altijd van harte welkom!

Zoeken naar die droomplek

Op het moment van schrijven van deze nieuwsbrief, is er nog geen plek gevonden voor onze Wandelcamping. Tips zijn uiteraard van harte welkom!

Wij gaan de winkel allereerst netjes achterlaten en zullen daarna gaan solliciteren voor een nieuwe baan. In de tussentijd blijven wij zoeken naar die droomplek. Dat komt zeker goed.

Bedankt voor het vertrouwen

en veel wandelplezier gewenst!

Met hartelijke groet,
Monica en Dennie van Herwijnen

Monica en Dennie Van Herwijnen